Peyzaj Mimarlığı Bölümü

13. Dönem PEMKON Toplantısı

Türkiye Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve 12. Dönem Başkanı Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA’nın yürütücülüğünde 31 Mayıs Cuma günü 13:30-17:00 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Toplantıda (1) 24. PEMKON sonrasındaki gelişmeler, (2) 3. Peyzaj Mimarlığı Eğitim Öğretim Çalıştay süreci, (3) Peyzaj Mimarlığı Lisans Programlarında uygulanmakta olan formasyon programı ve yaşanılan sorunlar, (4) 7+1, 6+2 ya da 8+2 Eğitim‐Öğretim Program Uygulamalarının Peyzaj Mimarlığı Lisans Programları açısından durumu ve (5) Farklı Üniversite ve Farklı Fakülte Bünyesinde Yer Alan Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinin Lisans Programlarına ait Diplomalarda Yaşanan Farklılar, diğer Mimarlık veya Mühendislik Programlarında olduğu gibi “Ünvanlı” olarak Mezuniyet Belgelerinin Verilmesi hususları görüşülmüştür. Toplantının son gündem maddesi olarak PEMKON 13. Dönem Başkanlığı seçimi gerçekleştirilmiştir. PEMKON 13. Dönem Başkanlığına Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Öner DEMİREL oy birliği ile seçilmiştir.