Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı

Elementor #6354

Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı, 1982 yılında kurulan Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi bünyesinde Lisans eğitimi vermeye başlamıştır. Program halen lisans düzeyinde Alman Dili Eğitimi alanında eğitimi devam ettirmektedir. Programda öğrenciler, hazırlık sınıfıyla yükseköğrenimlerine başlarlar ve başarılı olanlar birinci sınıftan son sınıfa kadar beş yıl boyunca öğrenimlerini sürdürürler. Hazırlık sınıfında elli yedi öğrenci olmak üzere tüm Anabilim Dalımızda 290 öğrenci, program eğitim-öğretim faaliyetini devam ettirmektedir. Alman Dili Eğitimi her 5 yılda bir olmak üzere, 2019 yılından itibaren program yeniden güncel konuma getirilerek aktif edilmiştir. Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalında bir Profesör, bir Doçent ve dört Dr. Öğretim üyesi ve iki Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam sekiz akademik personel görev yapmaktadır. Nitelikli akademik kadrosu bulunmasına rağmen programın Yüksek Lisans ve Doktora programları aktif değildir. Programda iki dil laboratuvarı bulunmaktadır. Bilgisayar ve İnternet teknolojisinin sağladığı dijital olanaklarla yabancı dil öğretiminin dört temel becerisi etkin bir biçimde öğretilmektedir. Bu şekilde öğrenenler, Almancayı anlamaya ve konuşmaya yönelik etkinliklere aktif olarak katılmaktadırlar.