Arkeoloji

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Cuneydi Has tarafından “100 Yıllık Cumhuriyetimiz ‘den 5.000 Yıllık Kültürümüze Bakış” başlıklı Toplumsal Duyarlılık Projesi yapıldı.

• Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri, kapsamında  “100 Yıllık Cumhuriyetimiz ‘den 5.000 Yıllık Kültürümüze Bakış” projesi, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Cuneydi HAS tarafından Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 4. sınıf öğrencilerine “Müzecilik” dersi kapsamında gerçekleştirilmiştir.
  • Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencilerinin katılımı ile yürütülen projede öğrenciler, derste gördükleri kültürel değerlerimizin müzelerde nasıl sergilendiğini, korunduğunu ve bunların ülkemiz kültürü için ne denli önemli olduklarını kavrama imkânı bulmuşlardır. Anadolu’nun geçidi bekleyen şehri Erzurum’un Cumhuriyetimizin kuruluşunda olduğu gibi geçmişte de oldukça önemli yerlerden biri olduğu somut verilerle aktarılmaya çalışılmıştır.