Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Doç. Dr. Mayramgül Dıykanbay Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinde Konferans Verdi

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mayramgül Dıykanbay, 17 Mart 2023 Cuma günü Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinde “Orta Asya’nın Kadim Topraklarının Usta Hikâye Anlatıcısı: Cengiz Aytmatov” başlıklı konferans verdi.

Söz konusu programa Avcılar ilçesindeki Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Murat Kocatürk İmam Hatip Lisesi, Avcılar Anadolu Lisesi, Süleyman Nazif Anadolu Lisesi gibi eğitim kurumlarından yaklaşık 40 öğrenci katılım sağladı. Programda açılış konuşması yapıldıktan sonra öğrenciler Cengiz Aytmatov ve eserleri ile ilgili kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı ve ardından söz Mayramgül Dıykanbay’a bırakıldı. Konuşma sonunda soru cevap kısmına geçildi ve Dıykanvay öğrencilerin sorularını cevapladı.