Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, eczacılık alanındaki mükemmelliği hedefleyen ve topluma katkıda bulunmayı amaçlayan bir kurum olarak misyon, vizyon ve temel değerlerini aşağıdaki gibi tanımlamıştır:
Eczacılık alanında öğrencilere kaliteli eğitim vererek, sağlık sektörünün gelişimine katkıda bulunmak ve topluma faydalı bireyler yetiştirmek.
Ülkemizde ve dünyada eczacılık alanındaki gelişmeleri takip ederek,创新 ve araştırmaları teşvik etmek, öğrencilere liderlik özellikleri kazandırmak ve toplumun sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak etkili çözümler üretmektir.
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, aşağıdaki temel değerlere bağlıdır:
Bu değerler, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin misyon ve vizyonuna ulaşmak için temel taşları oluşturur. Fakülte, eğitim ve araştırma faaliyetlerini bu değerleri gözeterek yürütür ve öğrencilerini geleceğin eczacılık mesleğinin liderleri olarak yetiştirir.