Edebiyat Fakültesi

Avusturya Kültür Ateşesi Sylvia Neureiter Alman Dili ve Edebiyatı Barbara Frischmuth Kütüphanesini Ziyaret Etti.

Avusturya Kültür Ateşesi Sylvia Neureiter Türkiye’de sayısı iki olan, biri Samsun’da biri de Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde yer alan Avusturya Kütüphanesi’ni (Barbara Frischmuth Kütüphanesi) ziyaret etti. Ziyaretlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen kültürel etkinliklerin yanı sıra Doğu’da, Erzurum’da da kültürel etkinliklerin düzenlenmesi üzerinde duruldu. Kitap okumalar, film gösterimleri, müzik dinletileri, konferans, panel gibi kurumsal olarak kendilerinin de sponspr olabilecekleri yeni etkinlikleri çoğaltma kararı alındı. Barbara Frischmuth Kütüphanesi ziyaretinden sonra bir şehir turu düzenlendi.