Edebiyat Fakültesi

Prof. Dr. Süleyman Efendioğlu, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy” Konulu Konferans Verdi

12 Mart 1918 Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 105. Yıldönümü ve 12 Mart 1921 İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. Yıldönümü münasebetiyle 14 Mart 2023 tarihinde Erzurum Fuat Sezgin Anadolu Lisesinde “Akif’i Anma Programı” gerçekleştirildi. Edebiyat Fakültesi ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü adına programa katılan Prof. Dr. Süleyman EFENDİOĞLU, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy” konulu bir konferans verdi. Konferansta; Kurtuluş Savaşı, İstiklal Marşı’nın yazılış süreci, Milli Marş olarak kabul edilişi, Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadeleye katkıları ve edebî kişiliği konuları ele alındı.