Edebiyat Fakültesi

Kazakistan Şımkent (Çimkent) Üniversitesinden Fakültemize Ziyaret

Atatürk Üniversitesi ile Kazakistan Şımkent Üniversitesi arasında yapılan ikili antlaşma kapsamında Üniversitemize ziyarette bulunan Kazakistan Şımkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akböpe Kerimbekova ile Şımkent Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Müdürü Prof. Dr. Ongargül Koblanova, Fakültemizi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Efendioğlu Kazakistan’dan gelen misafir hocaları Dekanlık makam odasında ağırladı. Yapılan görüşmelere Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünden Doç. Dr. Mayramgül Dıykanbay ile Dr. Öğr. Üyesi Moldir Ilgisheva da katıldı. Görüşmelerde dış paydaş toplantısı gerçekleştirilerek Kazakistan Şımkent Üniversitesi Filoloji Fakültesi ile Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi arasında akademik işbirliği, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi konuları ele alındı. Ziyaretin sonunda misafir hocalar Kazakistan’dan getirdikleri hediyeleri takdim ettiler.