Edebiyat Fakültesi

Fakültemizden Dokuz Program Daha Akredite Edildi

Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında çağdaş eğitimde mükemmeliyeti yakalama hedefi doğrultusunda Edebiyat Fakültesinden dokuz programın (Arkeoloji, Coğrafya I, Coğrafya II, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Felsefe, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı) akreditasyonu için yapılan FEDEK başvurusunun değerlendirme ve karar süreci tamamlandı. Dokuz program 25 Mart 2023 – 30 Eylül 2025 tarihleri arasında akredite edildi.

Yeni başvurularla birlikte fakültemizde akredite olmayan programın kalmayacağını belirten Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver DÜZGÜN, sürecin tamamlanmasıyla fakültemizin ve ilgili bölümlerin her yönden daha güçlü hale geleceğini vurgulayarak akredite edilen bölümleri tebrik etti.