Endüstri Mühendisliği

UME için Tercih Yapacak Öğrencilerin Dikkatine !

• UME için son başvuru tarihi 15 Ekim Cuma günüdür.
  • UME’ye başvuru yapabilecek öğrenciler, ilk aşamada “UME Tercih Formu”nu doldurarak UME komisyonuna başvuru yapacaklardır.
  • UME tercih formları son başvuru tarihinden sonraki 1  hafta içerisinde, bölüm UME komisyonu tarafından değerlendirilip bölüm web sitesinde ilan edilecektir. İlan edilen listeye itirazı olan öğrenciler, takip eden 1 hafta içerisinde itirazlarını yapabilirler.
  • UME tercih formunda 5 adet tercih kutusu yer almaktadır. Bu kutucukların hepsinin doldurulması şart değildir.
  • Örgün öğretim öğrencileri tercih formlarını Dr. Öğr.  Üyesi Yeşim OK’a (yeşim.ok@atauni.edu.tr ) , ikinci öğretim öğrencileri ise Dr. Öğr. Üyesi Betül TURANOĞLU ŞİRİN’e (b.turanoglu@atauni.edu.tr) mail atacaklardır. (NOT: Tercih formunun söz konusu öğretim üyelerine ulaştığına dair teyit maili almış olmanıza dikkat ediniz.)
  • UME’ye tercih hakkı olup kontenjanın yetmediği durumdaki öğrenciler herhangi bir işletmeye atanamayacak, dolayısıyla müfredattaki 2. Dönem derslerine devam edeceklerdir.
  • 3. Sınıfın sonunda normal stajını yapmış olan ve UME şartlarını sağlayan öğrenciler de başvuru yapabilir. Fakat, UME hakkı kazanırsa daha önce yaptığı staj silinir. Bunun yerine UME stajı sayılır.
  • UME’yi alıp başarısız olan öğrenciler bir sonraki sene tekrar almak zorundadır. Yani, UME alındıktan sonra başarılması zorunlu bir ders mahiyetindedir.