Fars Dili ve Edebiyatı

ULUSLARARASI GENCELÎ NİZAMÎ SEMPOZYUMU

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 20-21 Ekim 2022 tarihlerinde online olarak “Uluslararası Gencelî Nizamî Sempozyumu” düzenlendi.  Sempozyumun düzenleme kurulu başkanlığında Doç. Dr. Asuman GÖKHAN, başkan yardımcılığında Doç. Dr. İlknur EMEKLİ, sekretaryasında Arş. Gör. Şeyda ARISOY yer aldı. Atatürk Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Turgut GÖĞEBAKAN, Gence Başkonsolusu Dr. Zeki ÖZTÜRK, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver DÜZGÜN ve Fars Dili ve Edebiyatı bölüm başkanı Prof. Dr. Nimet YILDIRIM’ın konuşmalarıyla açılış oturumuna başlayan sempozyum 9 oturumdan oluştu. 31 bildirinin sunulduğu toplantıya çoğunluğu Azerbaycan olmak üzere Türkiye, İran, Pakistan, Bosna-Hersek, Hindistan ve K.K.T.C.’den alanında uzman bilim adamları katıldı. Azerbaycan’ın tanınmış bilim adamalarından Prof. Dr. Yusuf Xalili’nin vefatı dolasıyla sempozyuma iştirak edememesinden ötürü bildirisi öğrencisi Dr. Ali Muxtarov tarafından sunuldu. Ayrıca  sempozyumun bildiri kitabınında da Prof. Dr. Xalili anısına yayınlanma kararı alındı.