Gıda işleme bölümü, gıda üretiminde kullanılan teknolojileri ve yöntemleri inceleyen bir alandır. Bu bölümde, öğrenciler gıda maddelerinin işlenmesi, korunması, ambalajlanması ve tüketiciye ulaşmasına kadar olan süreç hakkında eğitim alırlar.
Gıda işleme bölümünün amacı, gıda endüstrisinde çalışabilecek, gıda güvenliği ve kalitesini sağlamakla sorumlu, teknolojik gelişmeleri takip eden ve uygulayan profesyoneller yetiştirmektir. Bölümde, öğrencilere gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası, gida teknolojisi, gıda ambalajlama ve gıda güvenliği gibi konularda eğitim verilir.
Gıda işleme bölümünden mezun olan kişiler, gıda fabrikaları, süt ürünleri fabrikaları, et ve tavuk ürünleri fabrikaları, şeker fabrikaları, yağ fabrikaları, Meyve ve sebze işleme tesisleri gibi çeşitli gıda üretim tesislerinde çalışabilirler. Ayrıca, gıda kontrolü, gıda denetimi ve gıda araştırma-geliştirme gibi alanlarda da istihdam edilebilirler.