Gıda İşleme

Misyon, Vizyon ve Temel Değerler

Atatürk Üniversitesi Gıda İşleme bölümünün misyonu, öğrencilere gıda işleme teknolojileri alanında kapsamlı bir eğitim vermektir. Bölümün vizyonu, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve gıda işleme alanında araştırmalar yaparak topluma katkıda bulunmaktır.

Bölümün temel değerleri arasında, öğrencilere sürekli öğrenme ve kendini geliştirme kültürü aşılamak, gıda güvenliği ve kalitesine önem vermek, çevre bilinci ile üretimi teşvik etmek ve toplumun gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde üretim yapmaktır.

Bu değerler çerçevesinde, bölümün amacı; öğrencilere teorik ve pratik bilgi vermekte, onları sektörde başarılı olmaya hazırlamakta ve gıda işleme alanındaki araştırmaları desteklemektedir. Ayrıca, bölümün bir diğer önemli hedefi de, sektörle işbirliği içinde olmak ve topluma hizmet etmektir.