2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi ve Gıda Kalite Kontrolü Programı bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımları ile Atatürk Üniversitesi Pilot Ekmek Fabrikası’na teknik gezi düzenlendi. Teknik gezi ile unun ekmeğe dönüşümüne kadar geçen tüm safhalar ve kullanılan ekipmanlar bire bir yerinde görüp inceleyen öğrencilerimizin bilgilerinin pekiştirilmesi sağlandı. Aynı zamanda ekmek fabrikasına yapılan teknik gezi kapsamında Ramazan pidesi üretimine de öğrencilerimiz iştirak etmiştir. Teknik gezi ile Ramazan pidesi üretimdeki tüm aşamalar ve kullanılan ekipmanlar bire bir yerinde görüp incelenmiştir. Un, su, tuz ve mayadan oluşan ekmek hamuru öğrencilerin katılımıyla hazırlanmış ve ön fermantasyona bırakılmıştır. İndirek ekmek yapma metoduyla ekmek hamur hazırlanmıştır. Kesme, tartma, şekil verme, asıl fermantasyon ve pişirme işlemleri bizzat öğrenciler tarafından dikkatlice yapılmıştır.
Pilot ekmek fabrikası işletme müdür Faruk beye sağladıkları katkı nedeniyle teşekkür ederiz.

