Hukuk Fakültesi

Dr. Öğr. Üyesi Ömer GEDİK, Anayasa Mahkemesinde Tebliğ Sundu

Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer GEDİK, Anayasa Mahkemesinin 60. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Yüce Divan Salonu’nda düzenlenen “Temel Hak ve Özgürlüklerin Korunmasında Anayasa’nın Yorumlanması” konulu sempozyuma davetli konuşmacı olarak katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Ömer GEDİK, sempozyumun Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın başkanlığını yaptığı “Temel Hak ve Özgürlüklerin Kapsamının Belirlenmesinde Yorumun Etkisi” konulu 1. Oturumda bir tebliğ sundu.

Törene, devlet erkânının yanı sıra ile uluslararası düzeyde bölgesel insan hakları mahkemelerinin başkan ve üyeleri, uluslararası kuruluşların temsilcileri ile 26 ülkeden anayasa mahkemesi başkan ve üyeleri ile Türk yüksek yargı organlarının üyeleri katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Ömer GEDİK’in tebliğini izlemek için tıklayınız: