İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

FAKÜLTE KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ (FKGS)

Kurumun insan kaynaklarının bilgi, görgü ve tecrübe birikimi ile YÖKAK rehberliğinde tasarlanan “Fakülte Kalite Güvence Sistemi, FKGS” fakültemizdeki tüm paydaşların ortak akıl ve vicdanlarıyla son şekline kavuşmuş ve 22.03.2023 tarihli Fakülte Kurulu Kararı ile hayata geçirilmiştir.

FKGS, bir yükseköğretim kurumu olarak fakültenin “Vizyonumuzu nasıl daha iyi gerçekleştirebiliriz?” sorusuna verilen bilinçli, planlı, organize ve sistematik cevabı ifade etmektedir.

Kuruma özgü ve amaca uygun tasarlanan FKGS, kurum olarak üniversite, fakülte ve program imkân, kısıt, tecrübe ve hedefleriyle insan kaynağının kişisel kariyer hedeflerini optimize edebilir; bunu başardığı ölçüde fakültenin bilgi ve tecrübe birikimini sürekli iyileşme yolunda topyekûn ve sürdürülebilir biçimde değerlendirebilir.

Bu çalışma kurum olarak üniversite ya da program düzeyinde gerçekleştirilen bağımsız dış değerlendirme ve/veya akreditasyon süreçlerinin birbirini besleyerek etki alanını genişletebileceği fakülte düzeyinde kuruma özgün bir kalite güvence sistem tasarımı önermektedir.

Bu çalışmadaYÖKAK Değerlendirme Programları Kılavuzu (Sürüm 3.1)’de sunulan ölçütler rehberliği ile Atatürk Üniversitesi ve İİBF insan kaynağı kurumsal bilgi ve tecrübesi dikkate alınarak fakülte vizyonunu gerçekleştirmeye aracılık edecek iş paketleri oluşturulmuş; Dekanlık, Bölüm, Programlar ve iş paketleriyle eşleştirilen komisyonları havi yeni ve özgün FKGS tasarımı planlanmıştır.

FKGS’nin fakültemizin “Yaşamın temel unsurlarından insan, toplum ve kurumların gelişimine katkı sağlamak” misyonu ile “Daha iyi ve sürdürülebilir yaşam uğruna değişimi öngören, kavrayan ve yön veren bir fakülte olmak” vizyonuna yönelik katkıda bulunmasını temenni ederiz.