İlahiyat Fakültesi

2022-2023 Bahar Yarıyılında Öğretmenlik Uygulaması Alacak Öğrencilerin Dikkatine

İlahiyat Fakültesi Lisans Programında 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılının Bahar Yarıyılında “Öğretmenlik Uygulaması II” Dersini Alan Öğrencilerin Dikkatine Yükseköğretim Kurulu’nun 22.02.2023 tarihli açıklamaları kapsamında 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılının Bahar Yarıyılına mahsus olmak üzere, “Öğretmenlik Uygulaması II” dersinin ilk ve ortaöğretim kurumlarının açık olduğu dönemde yapılması gerektiği ve bu çerçevede;

• Yükseköğretim kurumlarımızdaki Öğretmenlik Programları, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı ile İlahiyat/İslami İlimler Programlarının son sınıf öğrencilerinin talepleri hâlinde bu derse hâlihazırda bulundukları illerdeki üniversitelerde devam edebilecekleri,
  • Üniversitelerin “Öğretmenlik Uygulaması II” dersi için koordinasyonu sağlamak üzere sorumlu birimler oluşturacağı,
  • Öğrencilerin diğer derslerini kayıtlı oldukları üniversitelerden uzaktan öğretim yöntemi ile almaya devam edecekleri, belirtilmiştir.

Yapılan bu açıklama çerçevesinde;

• Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi olup “Öğretmenlik Uygulaması II” dersini Erzurum’daki uygulama okullarında almak isteyen öğrenciler 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılının Bahar Yarıyılı ders kayıtları dışında herhangi bir işlem yapmaksızın İlahiyat Fakültesi Dekanlığınca belirlenen uygulama okullarında “Öğretmenlik Uygulaması II” dersinin uygulamalarına 06.03.2023 tarihinde başlayacaklardır.
  • Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi olup “Öğretmenlik Uygulaması II” dersini diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında almak isteyen öğrencilerin ilgili Üniversiteye başvurmaları, söz konusu dersi hangi il ve Üniversite/Fakülte bünyesinde alacaklarını, 03.03.2023 saat 16.00’a kadar örneği aşağıda bulunan dilekçeyi (Ek-1) doldurarak danışman hocalarına mail olarak ya da şahsen iletmeleri gerekmektedir.
  • Diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarının öğrencisi olup “Öğretmenlik Uygulaması II” dersini Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde almak isteyen öğrencilerin ise 03.03.2023 saat 16.00’a kadar aşağıda örneği bulunan dilekçeyi (Ek-2), ıslak imzalı olarak doldurarak Fakültemiz mail adresine (erilfak@atauni.edu.tr) göndermeleri gerekmektedir.

Not: Adıyaman Üniversitesi öğrencisi olup özel öğrenci statüsü ile Fakültemiz Öğretmenlik Uygulaması dersine ders kaydı yapan öğrencilerin başka herhangi bir işlem yapmaları gerekmemektedir.

Fakültemiz Öğrencisi Olup Başka Üniversiteden Öğretmenlik Uygulaması Dersi Alacak Öğrenciler İçin: EK-1

Başka Üniversite Öğrencisi Olup Fakültemizden Öğretmenlik Uygulaması Alacak Öğrenciler İçin: EK-2