Radyo Üniversite

Gazeteciler Gününde “Medya ve Etik” Konulu Panel Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve Erzurum Gazeteciler Cemiyeti iş birliğinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Medya ve Etik konulu panel düzenlendi.

Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleşen panele; Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özer, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yılmaz, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ile panelistler; Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Zakir Avşar, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Besim Yıldırım, Prof. Dr. Hüseyin Köse, Prof. Dr. Naci İspir, yerel ve ulusal basın temsilciler, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, internet yasasının çıkarılması ve basın yasasında bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, basının yenileşmeye tabi tutulması gerektiğini ifade etti. Medya ve Etik panelinin moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Naci İspir Medya ve Etik Kuramlar, Prof. Dr. Zakir Avşar Medya ve Düzenleyici Kurumlar, Prof. Dr. Hüseyin Köse Yeni Medya ve Etik, Prof. Dr. Besim Yıldırım ise Gazeteci ve Haber Kaynağı İlişkisi konusuna değindi.

Program, soru-cevap kısmına geçilmesiyle sona erdi.