Katı ve Tehlikeli Atık Yönetimi Koordinatörlüğü

Atık İlaçların Yönetimi

Uygun saklama koşullarında saklanmayan, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar atık ilaç olarak adlandırılır ve tehlikeli atık sınıfındadır.

Atık ilaçların kontrolsüz bir şekilde ekosisteme bırakılması, çevre ve canlı sağlığı açısından önemli ölçüde tehdit oluşturmaktadır.

Bu sebeple; atık ilaç formuna gelmiş atık ilaçlar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 9 Ekim 2021 tarihli 31623 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğinin 9. Maddesinin ç bendinde yer alan; “Atık ilaçların toplanması için kullanılacak biriktirme ekipmanları için beyaz renk kullanılır; bu ekipmanlar paslanmaz metal veya yüksek yoğunluklu plastik malzemeden yapılmış, kapaklı, kapakları kilitlenir, yükleme-boşaltma esnasında torbaların hasar görmesine veya delinmesine yol açabilecek keskin kenarları olmayan, yüklenmesi kolay, içerisine atık atıldıktan sonra tekrar alınmasına imkan vermeyecek şekilde teşkil edilir ve üzerinde “Atık İlaç” ibaresi bulunur.” ifadede bulunan tüm koşulları barınıran atık ilaç konteynerlerimiz Üniversitemizin merkez yerleşkesinde insan sirkülasyonunyoğun olduğu 4 lokasyona yerleştirilmiştir. 

40 yıllık sızdırmazlık garantisi bulunan kilitli konteynerlerin 2 metresi yerin altında kalacak şekilde yerleştirilmiştir. 

Konteynerler, atılan atık ilaçların tekrar alınması mümkün almayacak şekilde ağızları contalı ve kapaklı olarak dizayn edilmiştir.

Atık İlaç Konteynerlerimiz

Araştırma Hastanesi Poliklinik Girişi

Kredi Yurtlar Kurumu Önü

Düzgün Market Önü

Lojman Camii Önü

Atık İlaçların Toplanması