Katı ve Tehlikeli Atık Yönetimi Koordinatörlüğü

Kimyasal-Tehlikeli/Tıbbi-Patolojik (KT/TP) Atıkların Sürdürülebilir Yönetimi

KT/TP Atık Yönetim Basamakları

1. AR-GE Laboratuvarlarında Atık Biriktirme Alanlarının Oluşturulması

AR-GE Laboratuvarlarında “Atık Biriktirme Alanının” belirlenmesinin ardından Kimyasal Atıkların Depolanma Matrisinin asılması gerekmektedir. Atık biriktirme bidon ve fıçıların laboratuvar atıklarının bilançosu ve karakterizasyonuna göre sayısı belirlenerek yerleştirilmelidir. Bidonların üzerinde hangi atık türünün biriktirileceğine dair atık kodlarının yer aldığı etiketler yapıştırılmalıdır. Asidik, Bazik, Organik atıklarda sıvı atıklar için mavi 30 L bidon ve katı atıklar için 60 L fıçı, Hücre Kültürü Laboratuvar atıklarında ise sıvı atıkları için 30 L kırmızı bidon, katı atıklar içinse 60 L kırmızı fıçı kullanılmalıdır.

2. Atıkların Biriktirilmesi

3. Atıkların KTTP Atık Geçici Depolama Ünitelerine Teslimi

3/4’ü doldurulan bidon ve fıçılar ağzı sıkıca kapatılarak, atık bilgilerinin, atık üreticisi birimin bilgilerinin yer aldığı etiketin eksiksiz bir şekilde doldurularak bidonların arka kısmına yapıştırılması gerekmektedir.

Etiketleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından eksiksiz bir şekilde doldurulan “KT/TP ATIK TRANSFER/TESLİM FORMU” nun üst yazı ile birlikte Katı ve Tehlikeli Atık Yönetim Koordinatörlüğüne iletilmesi gerekmektedir.