Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

Hobi Bahçesi Kullanıcıları için

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ HOBİ BAHÇESİ SÖZLEŞMESİ

AYDINLATMA METNİ

İşbu bilgilendirme 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10.maddesinde düzenlenen Veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğü hükümleri kapsamında yapılmaktadır. Hobi Bahçesi sözleşmesi ile birlikte Üniversitemize iletmeniz halinde bu işlemlere ilişkin kişisel verileriniz otomatik ve otomatik olmayan yollarla işlenip, bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla işlenmesi ve aktarılması hakkında veri sorumlusu sıfatıyla Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından aydınlatılmaktasınız.

1. Kişisel Verilerinizin İşlenmesi, Amacı Ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz (Adınız-Soyadınız, e-posta adresiniz, GSM numaranız ve dahili telefon numaranız)  Hobi Bahçesi Sözleşmesi hakkında iş ve işlemlerin yapılabilmesi, sözleşmenin ifası için taraflara ilişkin kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, kanunlarda öngörülmesi (Vergi Usul Kanunu, Borçlar Kanunu ve diğer ilgili mevzuat) bir hakkın tesisi için veri işlemenin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak aşağıdaki verileriniz işlenmektedir.

1. Kişisel Verilerinizin Aktarılması, Amacı ve Hukuki Sebebi

Kişisel Verileriniz, kanunlarda öngörülmesi ve hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi hukuki sebeplerine dayanarak ilgili mevzuattan doğan bilgi ve belge paylaşımına ilişkin yükümlülüklerini ve ayrıca  diğer hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla; ‘’Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşlarına’’ aktarılabilecektir. (Örneğin belediye, mahkemeler,vergi dairesi )

1. Haklarınız

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından verilerinizin işlendiği ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün verilerinizi veri sorumlusu sıfatı ile işlediği ölçüde kişisel verileriniz bakımından aşağıda bulunan haklara sahipsiniz: “Herhangi bir kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme; işlenme faaliyetlerine ilişkin olarak bilgi talep etme; işlenme amaçlarını öğrenme; yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılmış olması durumunda bu kişileri öğrenme; eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme; işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün söz konusu verileri işleyebilmek için hukuki dayanağı veya meşru menfaatinin bulunmaması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme; Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nden, yine Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yetkilendirilen ve kişisel verileri işleyen üçüncü kişilerin bu bölüm kapsamındaki haklarınıza saygı duymasını sağlamasını talep etme; Kişisel verilerin otomatik sistemler vasıtasıyla işlenmesi sonucu ortaya çıkabilecek aleyhte sonuçlara itiraz etme ve; kanuna aykırı bir şekilde işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın tazmin edilmesini isteme.”

4. Veri Sorumlusuna Başvuru

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre üniversitemizin fiziki adresine yazılı olarak veya kimliğinizin doğrulanabildiği elektronik posta üzerinden üniversitemiz elektronik posta adresine iletebilirsiniz.

Veri Sorumlusu        : Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü

Adres                         : Atatürk Üniversitesi 25240 Erzurum

Telefon                      :

E-Posta                      :

Kişisel verilerimin yukarıda açıklanan amaçlar doğrultusunda işlenmesi, aktarılması hakkında aydınlatılarak bilgilendirildim.

Ad Soyad – İmza