Ukrayna’lı Öğrencilerin Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

BAŞVURDUĞU FAKÜLTE

BAŞVURDUĞU PROGRAM

SINIF

DEĞERLENDİRME SONUCU      (KABUL* & RED**)

**BAŞVURUNUN REDDEDİLME GEREKÇESİ

12***62

YAL***

***TAN

RED

Süresi içinde başvuru evraklarını teslim etmediği için başvurusu reddedilmiştir.

23***52

ER***

***HAN

18***70

YA***

***ÇİN

RED

* Kabul edilen başvurular için açıklamalar:

1- Programlara asil olarak kabul edilen adaylar 21-22 Nisan 2022 tarihlerinde, yedek olarak kabul edilen adaylarda (asıl olarak kabul edilen adayların kayıt yaptırmaması halinde) 25 Nisan 2022 tarihinde kayıt yaptırmamaları halinde adaylar kayıt haklarından vazgeçmiş sayılacaklar ve bu adayların Üniversitemizle herhangi bir ilişikleri kalmayacaktır.

2- Dekanlık tarafından belirlenecek ve ilan edilecek tarih/lerde meslek icrasına ilişkin sınav yapılacak ve bu sınav sonucuna göre öğrencinin intibak ettirileceği sınıf belirlenecektir. Bu sınavlara girmeyen öğrencilerin yapılmış olsa bile kayıt işlemleri iptal edilecektir.

3- Programlara kayıt hakkı kazanan ve kesin kayıt yaptıran öğrenciler eğitim-öğretimlerine 2022-2023 eğitim-öğretim yılında başlayacaklardır.

4- Öğrencilerin, yatay geçiş başvuruları ve kayıtları sırasında ibraz etmeleri gereken, ancak olağanüstü şartlar nedeniyle ibraz edilemeyen ve ilgililerin öğrenciliğini kanıtlayan belgeleri (öğrenci belgesi, transkript belgesi, v.s.) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar teslim etmeleri gerekmektedir. Olağanüstü şartların devam etmesi durumunda bu sürenin uzatılmasında karar alma yetkisi Üniversite Senatosuna aittir.

5- Yatay geçiş yoluyla kayıt yaptırdığı programdan mezuniyet hakkı elde eden öğrencilerden belge eksiği bulunanlar için bu eksiklikleri tamamlanıncaya kadar mezuniyet işlemleri yapılmaz. Belgelerin tamamlanamaması halinde öğrencinin talebi üzerine, programda geçirdiği süre özel öğrencilik statüsünden sayılmak şartı ile kendisine bu uygulama esaslarında özel öğrencilik konusunda yer alan hükümler uygulanır.