Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimizin TEKNOFEST 2022 Yolunda Büyük Başarısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen 2242 kodlu Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bir kez daha damgasını vurdu. Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen bu yarışmaya 2022 yılında 9 alanda toplam 583 proje başvurusu gerçekleşti ve bu projeler alanında uzman 46 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Yapılan ön değerlendirme sonucunda dokuz alanda toplam 120 proje final yarışmasına katılmaya hak kazandı.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz DAL danışmanlığında lisans bitirme projesi olarak hazırlanan 5 projenin 4’ü söz konusu 120 proje arasına girme başarısını gösterdi. Final yarışmasına davet edilme oranının %20 olduğu yarışmada finalde sergilenecek projelerin %3’ünün Bilgisayar Mühendisliği bölümümüz öğrencileri tarafından hazırlanmış olması gurur kaynağımız oldu. 
Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik Kategorisinde Yapay Zekâ Destekli Sanal Okçuluk Eğitmeni projesiyle İbrahim Hakkı RİZELİOĞLU ve Mine Nur KASIMOĞULLARI, Eğitim Kategorisinde RFID Temelli, Etkileşimli ve Eğitici Bir Oyun Ekosistemi projesiyle Ebru ASLAN ve Şeymanur BAŞGÖZE, Sağlık Kategorisinde SADUS: Sağlık Sektörü İçin Acil Durum Uyarı&Bilgilendirme Sistemi projesiyle Yunus Emre ERASLAN ve Orhun DİNÇ, Makine İmalatı ve Otomotiv Kategorisinde Etkileşimli Kayak Simülatörü projesiyle Azat TİTİZ ve Ecem KAR final yarışmasına katılmaya hak kazanan öğrencilerimiz oldular.
Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Final Yarışması Değerlendirmeleri 22-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında TEKNOFEST 2022 kapsamında Giresun ilinde düzenlenecek ve Final Sergisi ile jüri sunumu şeklinde gerçekleştirilecektir.
Final değerlendirmeleri sonucu dereceye giren (birinci, ikinci ve üçüncü) projeler Samsun ilinde düzenlenecek TEKNOFEST 2022’de projelerini sergileyecek ve burada düzenlenecek törenle ödüllerini alacaklar.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Dr. Öğr. Üyesi Deniz DAL Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI’nın TEKNOFEST yarışmalarına verdiği desteği çok önemsediklerini ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde verilen eğitimi ulusal ölçekte değer gören proje çıktıları ile taçlandırmaktan mutlu olduğunu belirterek, öğrencilerinin geçmiş yıllarda aynı projede bölge ve final yarışmalarında aldıkları derecelere bu yıl yenilerini katacaklarına inancının tam olduğunu vurguladı.