Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı

Misyon, Vizyon ve Temel Değerler

Anabilim dalımız, üniversitenin misyon-vizyonuyla örtüşecek bir misyon ve vizyona sahiptir ve gerektiğinde bunu günceller. Kurum tüm faaliyetlerini, misyon ve vizyonu ile tutarlı olarak sürdürür. Kurum, üniversitenin ana stratejisi ile uyumlu olacak şekilde kendi stratejik amaçlarını belirler ve hedeflerini bu esaslara göre oluşturur. Bu sayede üniversitenin 5 yıllık stratejik planı dahilinde kendi kurumsal hedeflerini yeniden planlar ve gerçekleşen değerlerini güncelleyerek bunu stratejik plana yansıtır.

Misyonumuz

Görsel sanatlar alanında yetiştirdiği bireylerin yeterliklerini evrensel değerler ışığında, bilim ve teknolojiden yararlanarak beklentilerin ötesine taşıyan, fiziksel, devinişsel, duyuşsal ve bilişsel olarak eğitilmiş bireyler ve dolayısıyla bir toplum yaratmaya öncülük eden, yaptığı çalışmalar ve mezun edeceği öğrenciler aracılığı ile ulusal ve uluslararası bilimsel araştırma kalitesinin yükselmesine katkı sağlayan bir bölüm olmaktır.

Vizyonumuz

Sanatın ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, öneminin vurgulanması ve yaygınlaştırılması için öncü nitelikli çalışmalar yapmak,

Sanat alanında etkin görev alabilecek, çağdaş yöntem ve görüşler ışığında sanata katkıda bulunabilecek, ileri düzeyde bilgi ve becerilerle donatılmış yenilikçi öğretmen ve araştırmacılar yetiştirmektir.

PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI

1.    Çağdaş bilim ve eğitim esasları çerçevesinde, öğretmenlik mesleği için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış eğitim ve öğretim ile ilgili yöntem ve tekniklere hakim, etik ve estetik değerlere önem veren, toplumsal değerlere saygılı, sorgulayıcı, araştırmacı, iletişim yeteneği güçlü, alanında donanımlı, özgüvenli ve çağdaş görsel sanatlar öğretmenleri yetiştirmektir.

2. Resim- iş öğretmenliği programı Türk milli eğitiminin ihtiyaçları ve günümüz resim- iş eğitimi süreçlerinin gerekleri doğrultusunda öğrenci yetiştirmekte ve öğretmen adaylarının donanımlı bir şekilde mezun olmalarını sağlayarak gelecekte örnek birer resim-iş öğretmeni veya sanat eğitimcisi olmalarını sağlamaktadır.

3. Türk milli eğitiminin ve sanat eğitiminin esasları düşünülerek yetiştirilen öğrenciler, Türk sanat eğitimi sisteminin önemli bir parçası haline gelmektedir.

7 katmanda stratejik amaç ve hedefler eğitim, araştırma ve toplumsal katkı bağlamında kısa, orta ve uzun vade olarak belirlenmiştir.

Kısa Vadeli Hedefler

Güzel Sanatlar Eğitimi alanına yönelik sorunlar için farklı disiplinlerin katılımının sağlandığı alternatif çözüm öneri paketleri hazırlamak ve bilimsel çözümler üretmek.
Öğrencileri ulusal ve uluslararası plastik ve estetik kriterlere sahip çalışmalara yönlendirmek.
Güzel Sanatlar Eğitimi ile ilgili alanlarda ortaya çıkan ürünlerini ölçme ve değerlendirme kriterlerini belirlemek.

Orta Vadeli Hedefler

Güzel Sanatlar Eğitimi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili resmi ve sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog içinde ortak çalışmalar yapmak.
Sanat, kültür ve eğitim konularında resmi ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak ve projeler geliştirmek.

Uzun Vadeli Hedefler

Güzel sanatlar eğitimine yönelik ilke, strateji, model ve çözüm önerileri geliştirmek.

Güzel sanatlar eğitimine yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde kongre, sempozyum, çalıştay, konferans, panel, seminer, söyleşi, atölye çalışması, kurs, sergi, anma günleri gibi bilimsel toplantı ve faaliyetler düzenlemek.