Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgi

1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak Erzurum Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde gece öğretimi yapmak üzere 323 öğrenci ile öğretime başlayan ve 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlanmış olan Erzurum Meslek Yüksekokulu 12.03.2020 tarihinde Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ikiye ayrılmıştır.
Yükseköğretim Kurulu’nun anılan tarih ve 75850160-101.02.05-E.20079 sayılı kararı ile Erzurum Meslek Yüksekokulu bünyesinden ayrılarak ihdas edilen Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, bu tarih itibariyle sosyal bölümlerle eğitim-öğretime devam etmektedir. Yüksekokulumuz Atatürk Üniversitesi Merkez Yerleşke içerisinde 35700 m2 lik alan üzerine kurulmuş A, B Bloklar ile C ve D Bloklardan oluşmaktadır. Öğrenci sınıf ve atölyeler toplam alanı 6200 m2 dir. Okulumuzun kuruluş amacı, ülkemizin kalkınmasında yeni teknolojilerin geliştirilmesinde ve uygulama safhasında ihtiyaç duyulan pratiğe yönelik ara elemanı yetiştirmektir.

Yüksekokulumuzda  7 bölüm bulunmaktadır:

1-Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü

*Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı (I. Öğretim ve II. Öğretim)

2-Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü

*Çocuk Gelişim Programı (I. Öğretim ve II. Öğretim)

3- Dış Ticaret Bölümü

*Dış Ticaret Programı  (I. Öğretim ve II. Öğretim)

4-Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü

*Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı (I. Öğretim ve II. Öğretim)

5-Muhasebe ve Vergi Bölümü

*Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı (I. Öğretim ve II. Öğretim)

6-Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü