Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, su ürünleri sektörünün gereksinimlerini karşılamak amacıyla eğitim veren bir bölümdür. Bölümün amacı, öğrencilere su ürünleri avcılığı, işleme ve pazarlama konularında gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktır.
Ders listesi aşağıdaki gibidir:
Su Ürünleri Avlama Teknikleri
Balık Biyolojisi
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
Gıda Hijyeni ve Güvenliği
Pazarlama ve Ticaret
İstatistik ve Araştırma Yöntemleri
Su Ürünleri Ekolojisi
Balık Hastalıkları
Su Ürünleri Avlama Donanımı ve Teknolojisi
Gıda Kimyası
Üretim ve İşletme Yönetimi
Dersler teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Öğrenciler, eğitim süresince su ürünleri sektöründe çalışan işletmelerde staj yapma fırsatı bulurlar.