Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Lisans Ders Listesi

Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, su ürünleri sektörünün gereksinimlerini karşılamak amacıyla eğitim veren bir bölümdür. Bölümün amacı, öğrencilere su ürünleri avcılığı, işleme ve pazarlama konularında gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktır.

Ders listesi aşağıdaki gibidir:

  • Su Ürünleri Avlama Teknikleri
  • Balık Biyolojisi
  • Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
  • Gıda Hijyeni ve Güvenliği
  • Pazarlama ve Ticaret
  • İstatistik ve Araştırma Yöntemleri
  • Su Ürünleri Ekolojisi
  • Balık Hastalıkları
  • Su Ürünleri Avlama Donanımı ve Teknolojisi
  • Gıda Kimyası
  • Üretim ve İşletme Yönetimi

Dersler teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Öğrenciler, eğitim süresince su ürünleri sektöründe çalışan işletmelerde staj yapma fırsatı bulurlar.