Su Ürünleri Fakültesi

ULUSLAR ARASI ÇALIŞTAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

Sulak alanlarda mikroplastiklerin neden olduğu kirlilik, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ nin ev sahipliğinde 29 Nisan da gerçekleştirildi.

Dünya gıda organizasyonu (FAO) işbirliği ile düzenlenen çalıştayda sekiz farklı ülkeden 11 bilim adamı sunum yaptı.

Azerbaycan, Almanya, İngiltere, Romanya, Hırvatistan, İran, İrlanda ve Türkiye’ den konuşmacıların sunum yaptığı webinarda her araştırmacı kendi ülkesinde yaptıkları çalışmalar ile kirliliğin mevcut durumunu anlattı.

Plastik kullanımının tek kullanımlık ürünlerle birlikte arttığı bununda çevrede özellikle sucul ortamlarda önemli kirlilik sorunlarına neden olduğu sonucu çıkan çalıştayda kirliliğin önlenmesi konusunda alınması gereken önlemler de ele alındı.

Organizasyonu ve moderatörlüğü Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muhammed ATAMANALP tarafından yapılan etkinlik sonuçları FAO tarafından toparlanarak araştırmacıların kullanımına açılacaktır.