Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi

02.06.2021 tarih ve 31499 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı (Karar Sayısı: 2021/4046) doğrultusunda 24.12.2021 tarih ve 31699 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan (Tebliğ No: 2021/61) tebliğ gereği hazırlanan uygulama rehberi doğrultusunda Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Proje başvuruları 14.01.2022 tarihi itibari ile başlamıştır.

Kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden; meslek yüksekokulları dâhil üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun kişilere; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde, eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımlara 100.000 TL.’ye kadar hibe desteği verilecektir.

Proje kapsamında; hayvansal üretim, su ürünleri ve bitkisel üretime yönelik destekleme projeleri ile yöresel ürün ve coğrafi işaretli ürün üretimi ve üretimi yapılan konulara ait işlenme, paketlenme ve depolanmaya yönelik proje konuları gerçekleştirilecektir.

Proje uygulanacak kırsal alanda yaşayacağını ve proje uygulama, kontrol ve izleme süresince de projeyi sürdüreceğini taahhüt etmek, SGK’ lı çalışan ve vergi mükellefi olarak başvurmuş olsa dahi hibe sözleşmesinin imzalanması aşamasında bu haklarından feragat etmek ve Bakanlığın aynı konudaki diğer hibe programlarından yararlanmamış olmak başvuru şartları arasında yer almaktadır.

Proje başvuruları 14 Ocak – 28 Şubat 2022 tarihleri arasında https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

Kaynak: T.C. ERZURUM VALİLİĞİ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü