Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü

12. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi

2011 yılından beri Türkiye’deki Ziraat Fakültelerinde öğrenim gören öğrencileri bir araya getirerek hem akademik hem de sosyal anlamda bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla, her yıl farklı üniversitelerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 12.ULUSAL TARIM ÖĞRENCI KONGRESİ (UTOK) 20-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının ev sahipliğinde düzenlenecektir.

20-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında 12.si düzenlenecek olan Ulusal Tarım Öğrenci Kongresinin ana teması “TARIMDA YEŞİL DÖNÜŞÜM” olarak belirlenmiştir. Bu ana temaya uygun olarak tüm katılımcılarda bilimsel düşüncenin teşvik edilmesi, bilimsel araştırmalara daha çok katılımın sağlanması ve bilimsel bir anlayışla hazırlanan çalışmaların katılımcılara ve meslektaşlara sunulabilmesi için olanaklar sağlanacaktır.

Tarımsal üretimin tüm yönlerinin ele alınması amaçlanan bu kongrede başlıca; Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Gıda Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Su Ürünleri Mühendisliği, Süt Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarım Makinaları ve Teknolojileri, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ve Zootekni gibi ana başlıklarda sözlü ve poster sunumlar yapılacaktır. Kongre süresince, konuyla ilgili tüm akademik gruplar, tarımın tüm paydaşları, tarıma gönül verenler, geleceğin üreticileri, araştırmacıları ve bilim insanı adayı olan öğrencilerin akademik düşünce özgürlüğünün sağlandığı bir ortamda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabilecek ve karşılıklı fayda sağlayabilecektir.