Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü

Uluslararası Öğrenci Kongreleri (Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz İçin)

Öğrencilerimizin eğitimlerine uluslararası alanda katkı sağlamak, iletişim becerilerini geliştirmek ve yabancı dil eğitimlerinde farklı bir uygulama alanı oluşturmak amacıyla, 2012-2013 Akademik Yılından bu yana, Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongrelerini (Maltepe University International Student Congresses, MUISC) düzenliyoruz. İki yıldan beri bu kongreleri çevrimiçi olarak yapıyoruz. Kongrelere bildiri sunarak katılan lisans ve lisansüstü öğrencilerin gönderdikleri özetleri hakem değerlendirmesinden geçirdikten sonra, ISBN alarak kitapçık olarak da yayımlıyoruz.

Çok sayıda ülkeden öğrenci katılımıyla dört farklı alanda “sürdürülebilirlik” ana konusuyla ve patentleri alınmış kısaltmalarıyla (Sağlık Bilimleri: MEDNS; Güzel Sanatlar-Konservatuvar: ARTCONS; İnsan ve Toplum Bilimleri: HUMSOS, Mühendislik-Mimarlık: ENSAD) düzenlenen MUISC 2022 bu yıl 12-13 Mayıs 2022 günlerindeki ilk kongreyle başlayacak ve 8-9 Haziran 2022 günlerindeki 4. kongreyle de son bulacaktır.

Öğrencilerimizin yürütücülüğünde gerçekleştirilen kongrelerimiz hakkındaki ayrıntılı bilgiye https://www.maltepe.edu.tr/muisc2022 adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ