Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü

Ben Girişimciyim Girişimcilik ve İş Fikri Yarışması

Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sahipliğinde Van Teknokent ve Van YYÜ Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Bilişim Van’ Projesi kapsamında ‘Ben Girişimciyim’ girişimcilik ve iş fikri yarışması ile Van ve TRB2 bölgesi başta olmak üzere ülke genelinde nitelikli girişimciliğin özendirilmesi; girişimciler tarafından piyasalarda rekabet edebilen yenilikçi ve teknoloji düzeyi yüksek olan ürünlerin, ayrıca bu süreçleri geliştirebilen teknoloji tabanlı başlangıç firmalarının oluşumunun hızlandırılması hedeflenmektedir.

 “Ben Girişimciyim” adlı yarışma ile başvuruları alınacak yenilikçi iş fikirleri arasından en başarılı olanlar seçilerek bir prototipe dönüştürülmesi için eğitim, mentorluk ve finans desteği sağlanacaktır. Yarışmanın değerlendirme süreci 2 aşamadan oluşmaktadır.

2. aşama değerlendirmesinde ilk 10 girişimci takıma 20 bin TL prototipleme desteği ve finalde

  • Birinciye 75 bin TL
  • İkinciye 55 bin TL
  • Üçüncüye 25 bin TL nakdi ödül verilecektir.

Ayrıca iş fikri sahibi girişimci adaylarına Van Teknokent tarafından işletilen “Start One” Kuluçka Merkezinde ön kuluçka ve kuluçka hizmetleri de ücretsiz olarak sunulacak olup, son başvuru tarihi 20.04.2023 olan programa başvurular www.bengirisimciyim.com adresi üzerinden yapılabilmektedir.

Kaynak: T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ