Tıp Fakültesi

2. Tıp Ve Sağlık Alanında Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Kongresi

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünün destekleri ile; Tıp Fakültesi, Klinik Araştırma Geliştirme Tasarım Merkezi ve Lisans Öğrencileri Araştırma Ofisi tarafından düzenlenen “2. Tıp ve Sağlık Alanında Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Kongresi” Prof. Dr. Elif Çadırcı ve Prof. Dr. Muhammet Hamidullah Uyanık başkanlığında 31.05.2022-01.06.2022 tarihleri arası online olarak gerçekleştirilmiştir. Kongrede Atatürk Üniversitesi Türkçe ve İngilizce Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile girişimcilik veya inovasyon üzerine hazırladıkları akademik, sosyal ve sanayi destekli birbirinden ilginç projelerini sunma imkânını elde etmişlerdir.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Çadırcı ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Albayrak’ın açılış konuşmalarıyla başlayan kongre, davetli konuşmacılar Doğan Taşkent’in “Türk İlaç Sanayisinde Girişimcilik Ve İnovasyon”, Mustafa Said Kartal’ın “Sağlıkta Yapay Zeka” ve Furkan Güneş’in “Gözlemden Projeye” konulu sunumları ile devam etti. Kongrede öğrenciler “İmmünoloji ve İnovatif Fikirler, Tıbbi Malzeme ve İnovatif Fikirler, Tıp Eğitimi ve İnovasyon, Sağlıkta Sanal Sistemler, Yazılım ve İnovasyon, Halk Sağlığı ve İnovatif Fikirler, Nöroinovasyon” başlıklı oturumlarda projelerini sunmuşlardır. Öğrenciler hazırladıkları projelerle toplumun sağlık sorunlarına karşı farkındalık oluşturmakla kalmayıp, ayrıca bu sorunlara çözüm getirebilecek yeni inovatif fikirler üretmişlerdir.