Tıp Fakültesi

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Bilimsel Araştırma Kongresi (ÖBAK-2022)

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin işbirliğinde uzun bir hazırlık süreci sonrası ‘Öğrenci Bilimsel Araştırma Kongresi’ (ÖBAK-2022) Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünün de destekleri ile 02-03 Haziran 2022’de gerçekleşti. Kongrenin açılış programına Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Hamidullah Uyanık, kongre başkanları Prof. Dr. Yasemin Çayır, Dr. Öğr. Üyesi Esra Çınar Tanrıverdi, Dr. Öğr. Üyesi Kamber Kaşali, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kongre kapsamında öğrencilerin danışman öğretim üyelerinden destek alarak hazırladıkları 34 adet sosyal sorumluluk projesi ve 33 adet bilimsel araştırma projesi sunuldu. Öğrencilerin yaşadıkları sosyal çevre için toplumsal sorumluluk bilinci ile disiplinler arası çalışarak uyguladıkları sosyal sorumluluk projeleri video kaydı şeklinde paylaşıldı. Bilimsel bir çalışmanın tasarımından yürütülmesine, raporlanmasına kadar geçen sürede aktif rol alan öğrenciler bilimsel ve analitik yaklaşım ile hazırladıkları orijinal araştırmalar ile ekip ruhunun en güzel örneklerini ortaya koydular. Fakültemizde öğrencilerin bilimsel araştırma yapma, geliştirme ve toplumsal duyarlılık hassasiyetini ortaya koyan öğrenci kongresinin öğrenci öğretim üyesi işbirliği ile disiplinler arası olarak önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanmaktadır.