Tortum Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgi

Tortum Meslek Yüksekokulu, Erzurum’un 52 km kuzeydoğusunda bulunan Tortum ilçesinde, Yükseköğretim Kurulu’nun 28.05.2009 tarihli toplantısında alınan kararla kurulmuş ve 2010-2011 akademik yılından itibaren 9 bölüm ve 9 programla eğitim-öğretim hizmetine başlamıştır. 2547 Sayılı Kanun’un 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 07.04.2010 tarihli yürütme kurul toplantısında Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı ve Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programlarının açılmasının uygun görülmesiyle program sayısı 11’e çıkarılmıştır. Öğretim elemanı ve öğrenci yetersizliğinden dolayı diğer bölümlerin kapanması ile 2020-2021 eğitim-öğretim döneminden itibaren yılında Bilgisayar Teknolojileri Bölümü/Bilgisayar Programcılığı Programı ve Tasarım Bölümü/Grafik Tasarımı Programı ile hizmet vermektedir.

Hedefi ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda, ülkesini ve milletini seven, çevresine duyarlı, dürüstlüğü ve çalışmayı ilke edinen ve kendini sürekli geliştiren nitelikli ara elemanlar yetiştirmektir.