Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalı

Misyon, Vizyon ve Temel Değerler

Misyon

Fakültemizin misyonu; “Evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip çağdaş bir eğitim-öğretim anlayışı ile bilimsel kültür oluşturarak; mesleki açıdan yetkin, toplumsal kriterlere saygılı öğretmenler yetiştirmektir.” Fakültemizin vizyonu; “Atatürk ilkelerine bağlı, ulusal ve uluslararası alanda kabul gören eğitimcileri yetiştiren, ülkemizdeki Eğitim Fakülteleri arasında öğrenciler tarafından ilk sıralarda tercih edilen, öğretim elemanlarının ise “personeli olmaktan gurur duydukları” bir fakülte olmaktır.

Üniversitemizin Misyonu “Hayatın Hizmetinde”

Bölgeye ve ülkeye katkı sağlamak; yüksek teknolojiye dayalı tasarım ve inovasyon faaliyetleri gerçekleştirmek; örgün ve uzaktan eğitim yoluyla nitelikli bireyler yetiştirmek, bilime ve sanata evrensel düzeyde değer katmaktır.

Vizyon

“Hep İleriye” Kendisini sürekli geliştirdiği gibi bölgesindeki dönüşümlerde de ‘adı gibi öncü’ ve yeni nesil bir dünya üniversitesi olmaktır.