Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı

Tarihçe

Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesindeki tüm programlarda olduğu gibi Türkçe Öğretmenliği programında da 2006 yılına kadar Mart 1998’de YÖK tarafından çıkarılan “Eğitim Fakültesi Öğretmen Yetiştirme Lisans Programı” uygulanmıştır. 21 Temmuz 2006 tarihli YÖK Genel Kurulu kararı ile eğitim fakültelerinde yer alan programların öğretim programları değiştirilmiştir. Ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanması kararlaştırılan yeni lisans öğretim programı kabul edilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır. Bu bağlamda yapılan değişiklikler ışığında, programlarda Öğretmenlik Meslek Bilgisi (MB) dersleri %30-35, Genel Kültür (GK) dersleri %15-20 ve Alan Eğitimi (AE) % 45-50 oranında yer almıştır.

2018-2019 öğretim yılından itibaren YÖK tarafından güncellenen “Yeni Öğretmen Yetiştirme Lisans Programı” uygulanmaya başlanmıştır.