Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Uygulamalı Bilimler Fakültesi

3. ULUSLARARASI AFET VE DİRENÇLİLİK KONGRESİ

“İklim Değişikliği ve Yerel Dirençlilik” temasıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nda 5-7 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenen ve üç gün boyunca 7 Panel ve 21 oturumun gerçekleştirildiği 3. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi (IDRC) sona erdi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail ÇATAKLI, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU, AFAD Başkanı Yunus SEZER, Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem KINIK, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob KHOJİMATOV’un açılışına katıldığı kongreye Üniversitemiz adına Uygulamalı Bilimler Fakültesi dekanı Prof. Dr. Muhammet Dursun KAYA ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Onur SÖZÜDOĞRU davetli olarak katıldılar.

Çevrimiçi ve yüz yüze 352 kişinin katıldığı ve 3 gün süren kongrede 7 panel, 21 oturum, 54 yüz yüze, 71 çevrimiçi sözlü sunum gerçekleştirildi. Kongrede, İklim Değişikliğine Karşı Toplumsal Dirençliliğin Geliştirilmesi, Afet Risk Azaltma Stratejilerinin Geliştirilmesi ve Uygulanması Hakkında Bilgi Paylaşımı, Şehirlerimizde İklim Değişikliği Etkileri ve Uyum Stratejileri, İklim Değişikliği ve Dirençlilik: Kızılay ve Kızılhaç Deneyimleri, İklim Değişikliğine Uyum Perspektifi Altında Dayanıklılık Deneyimi, Afetler- Pandemi Halk Sağlığı, Afet Risk Azaltma Modelinde Toplum Farkındalığının Artırılması başlıklı paneller düzenlendi.

Dirençlilik konusunda farklı disiplinlerden çalışmaların ortak bir platformda konuşulduğu ve tartışıldığı kongrede, yeni araştırma çalışmaları, uygulama örnekleri ile “Dirençlilik Literatürüne” katkıda bulunmak ve “iklim değişikliği ve Dirençlilik” ile ilgili ortak çalışma grupları oluşturulması amaçlandı.