Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Uygulamalı Bilimler Fakültesi

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 65. YIL AÇILIŞ TÖRENİ VE ORYANTASYON PROGRAMI

Atatürk Üniversitesinde 2022-2023 Kampüse Hoş Geldin Oryantasyon Programı ve 65. Yıl Kutlama Töreni gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle başladı.

Öğrencilerin akademik çalışmalara ve kampüs hayatına uyumlarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısı ile olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak ve alışma sürecini hızlandırmak amacıyla fakülte ve yüksekokullara kayıt yaptıran yeni öğrencilere yönelik hazırlanan ve 27-28-29 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek “Kampüse Hoş Geldin Oryantasyon Programı ve 65. Yıl Kutlama Töreni” düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Üniversitenin girişi olan Kartal Kapıda organize edilen ve bando eşliğinde başlayan kortej yürüyüşünde; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile yönetimi, akademisyenler ve binlerce öğrenci, Atatürk Gençlik ve Bilim Anıtına kadar yürüdüler. Burada Rektör Çomaklı’nın yeni döneme temsilen anıta çelenk sunumunun ardından üniversite mensuplarından oluşan bar ekibi Erzurum halk oyunlarını icra etti.

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin ortaöğretimden yükseköğretim programlarına sorunsuz bir şekilde geçiş yapmalarını sağlamak ve kampüste yaşam, eğitim, ulaşım, beslenme, barınma, sağlık, spor vb. konularda detaylı bir şekilde bilgilendirilmek amacıyla 15 Temmuz Milli İrade Salonunda devam eden programa; Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra Vali Okay Memiş, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ömer Düzgün, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, BBP İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz ile Rektör yardımcıları, fakülte dekanları, daire başkanları, araştırma merkezi müdürleri ve öğrenciler katıldı.