Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleşti

2022-2023 Akademik Yılı Veteriner Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni, Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ayşe BAYRAKÇEKEN YURTCAN, Dekan Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM, VEDEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıfkı HAZIROĞLU, Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Dr. Ediz Kağan ÖZGEN, Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Kubilay AKTAŞ, Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve ailelerin katılımı ile gerçekleşti.

 

Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kubilay AKTAŞ, öğrencilere Veteriner Hekimlik mesleğinin zorlu bir meslek olduğunu ancak doğrudan hayvan sağlığı, dolaylı olarak da insan sağlığına hizmet ettiğini belirtti.

 

VEDEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıfkı HAZIROĞLU, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesinin akredite bir fakülte olduğunu, akademik personel ve alt yapı imkanları bakımından belirli bir düzeyde olan fakültede eğitim almanın öğrenciler için büyük bir kazanım olduğunu ifade etti.

 

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM, 30 Mayıs 1997 tarihinde Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulan Veteriner Fakültesi’nin, 2000-2001 eğitim-öğretim yılında lisans eğitim ve öğretimine başladığını, kuruluş ve gelişmesini kısa sürede tamamlayarak ülkemizin önde gelen fakülteleri arasında yer aldığını belirtti. Bu başarının sağlanmasında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir akademik geçmişi ve bilimsel birikimi olan kurumun bünyesinde yer almanın payının büyük olduğunu, uygulama ve araştırma laboratuvarları, hayvan hastanesi ve acil klinikleri yönünden gerekli standartlara sahip, ekonomik sorunlar yaşamayan, ulusal düzeyde akredite bir fakülte olduğunu ifade ederek, bu başarıların  sağlanmasında  Fakültenin kurulduğu  tarihten bugüne kadar; kuruluş, gelişme ve akreditasyon süreçlerinde desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz ve Fakültemizin tüm yöneticilerine, akademik ve idari personeline, öğrencilerimize ve son altı yıllık süreçte  verdiği katkı ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI’ya teşekkür etti. Öğrencilere “Bugün beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Beyaz önlük   dürüstlüğün, iyiliğin, saflığın ve temizliğin, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, aydınlığın, alçak gönüllü olmanın ve görev aşkının bir sembolüdür. Mesleki etik ve insani değerlerinizi hep koruyunuz.  Başladığınız eğitim ile ilk adımlarınızı attığınız   veteriner hekimliği mesleğinin ahlaki ve etik değerlerine hep sahip çıkınız. Giydiğiniz beyaz önlüklerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ayşe BAYRAKÇEKEN YURTCAN, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, öğrencilerimizin araştırma ve toplumsal katkı odaklı eğitim aldıklarını belirtti. Ayrıca öğrencilere kulüp faaliyetlerine katılmalarını, Öğrenci Dekanlığı ve Fikri ve Mülkiyet Hakları Koordinatörlüğü’nü ziyaret etmelerini tavsiye ederek, öğrencilere köklü ve donanımlı bir Üniversiteye geldiklerini belitti ve giyecekleri beyaz önlükleri dolayısıyla tebrik etti.