TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GÜMEN, FAKÜLTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Bakanlığı ile ilgili çalışmalar kapsamında Erzurum’a gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ahmet GÜMEN ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI Fakültemizi ziyaret etti.
Fakültemizde yapılan eğitim-öğretim, araştırma ve toplumsal katkı faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Bakan Yardımcısı GÜMEN, Hayvan Hastanesi, Gezici Klinik Aracı ve Acil Serviste incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında birim sorumlularından bilgi aldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamıyla yenilenen Fakültemizde tarih yazıldığına dikkat çekerek “Özellikle Gezici Hayvan Hastanemiz, bölgemizde önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Köy köy dolaşarak yapmış olduğu teşhis ve tedavi hizmetleri ile hayvan ölümlerinde ciddi oranda azalmalar yaşandı. Ayrıca Ülkemizin yaşadığı asrın felaketinde de bölgede görevlendirdiğimiz Gezici Hayvan Hastanemiz, vatandaşlarımızın zor zamanlarında yanlarında olarak hayvanların sağlıkları ile yakından ilgilendi” ifadelerini kullandı.
Atatürk Üniversitesinin 66. yılını geride bırakan, yetiştirdiği nitelikli öğrencileriyle ülkemizin nitelikli insan kaynağını karşılayan, üniversite kuran üniversite ünvanıyla birçok akademik atılımın öncüsü olan Atatürk Üniversitesinde bulunuyor olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet GÜMEN, üniversitenin vermiş olduğu öğrenci odaklı eğitimin yanında topluma katkı misyonunu da başarılı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi. Özellikle uygulamalı birimleri ile öğrencinin sahayla doğrudan temas ettiğini vurgulayan GÜMEN, bu sayede öğrencilerin lisans eğitimlerinin ardından sahayı tanıyarak iş hayatlarına başladıklarını dile getirdi.