2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleşti

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni, Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Turgut GÖĞEBAKAN, Dekanımız Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder ÇALMAŞUR, Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve ailelerin katılımı ile gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende önce Veteriner Fakültesi tanıtım videosu izlendi. Daha sonra Fakültemize 1. sıradan yerleşen Öğrencimiz Ayşe Sıla ÖZÜNAL yaptığı konuşmada; “Veteriner Hekimliği mesleğine ilgim ve hayvanlara karşı sevgi duymam sebebiyle Veteriner Fakültesini tercih ettim. Üniversitemiz ve Fakültemizin güçlü akademik kadrosu, altyapısı ve sosyal imkanlarıyla Ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından biri olduğunun farkındayız. Bizlere sunulan bu imkanları en iyi şekilde kullanarak Ülkemize faydalı hizmetlerde bulunacak Veteriner Hekimler olmak için azim ve kararlılıkla çalışacağız” dedi.
Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM, 30 Mayıs 1997 tarihinde Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulan Veteriner Fakültesi’nin, 2000-2001 eğitim-öğretim yılında lisans düzeyinde eğitim ve öğretimine başladığını, kuruluş ve gelişmesini kısa sürede tamamlayarak ülkemizin önde gelen fakülteleri arasında yer aldığını belirtti. Bu başarının sağlanmasında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir akademik geçmişi ve bilimsel birikimi olan kurumun bünyesinde yer almanın payının büyük olduğunu, uygulama ve araştırma laboratuvarları, Hayvan Hastanesi ve acil klinikleri yönünden gerekli standartlara sahip, ekonomik sorunlar yaşamayan, VEDEK tarafından ulusal düzeyde akredite bir fakülte olduğunu ifade etti. Bu başarıların sağlanmasında Fakültenin kurulduğu tarihten bugüne kadar; kuruluş, gelişme ve akreditasyon süreçlerinde desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz ve Fakültemizin tüm yöneticilerine, akademik ve idari personeline, öğrencilerimize ve son yedi yıllık süreçte verdiği katkı ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI’ ya teşekkür etti. Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM, öğrencilere seslenirken de “Beyaz önlük dürüstlüğün, iyiliğin, saflığın ve temizliğin, ahlaklı olmanın, aydınlığın, alçak gönüllü olmanın ve görev aşkının bir sembolüdür. Mesleki etik ve insani değerlerinizi hep koruyunuz. Veteriner Hekimliği mesleğinin ahlaki ve etik değerlerine hep sahip çıkınız. Giydiğiniz beyaz önlüklerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Turgut GÖĞEBAKAN törende yaptığı konuşmada, Veteriner Hekimliğinin yurt içi ve yurt dışında prestijli bir meslek olduğunu, öğrencilerimizin bu bilinçle iyi bir eğitim alarak güzel hizmetlere imza atmalarını tavsiye etti. Ayrıca öğrencilerimizin ailelerine de çocuklarının ülkemizin en güvenli ve huzurlu üniversitelerinden birinde olduklarını, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesinin yurt dışında tanınan ve güçlü akademik kadrosu ve donanımlı alt yapısı ile Ülkemizin en iyi Veteriner Fakültelerinden biri olduğunu ifade ederek, giyecekleri beyaz önlükleri dolayısıyla öğrencileri tebrik etti.
Fakülteyi ilk üç sırada kazanan öğrencilere birer steteskop hediye edilen Beyaz Önlük Giyme Töreni toplu fotoğraf çekimi ile son erdi.