Bilgisayar Mühendisliği

Yaz Okulunda Başka Üniversiteden Ders Alacak Öğrenciler için Duyuru

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

DİĞER ÜNİVERSİTE VE FAKÜLTELERDEN DERS ALACAKLAR İÇİN YAZ OKULU BAŞVURU KILAVUZU

Yaz okulunda fakültemizde açılan dersleri alacak öğrencilerimizin aşağıdaki işlemleri yapmasına gerek yoktur, OBS üzerinden ders kaydı yapılabilecektir. Bu kılavuz diğer üniversite ve fakültelerden ders alacak öğrenciler içindir.

Başvuru için bilgi, gerekli belgeler ve açılması muhtemel dersler fakültemiz web sayfasında ilan edilecektir.

Bölümümüz ders içerikleri için Atatürk Üniversitesi Ders Bilgi Paketi sistemini kullanınız. Bu bağlantı dışındaki içerikler incelenmeyecektir.

Yaz Okulu Başvuru Dilekçesini fakültemiz web sayfasında formlar/dilekçeler başlığı altında bulabilirsiniz.

Bölüm sekreterliğine ulaştırılması gereken belgeler:

1-     Yaz Okulu Başvuru Dilekçesi ( Doldurulmuş olan dilekçenin ıslak imzalı ve danışman onaylı hali)

2-     Bölümümüzde muaf olmak istenilen derslerin içerikleri

3-     Yaz okulunda diğer fakülte/üniversitelerden alınacak olan derslerin ders içerikleri

Başvuru dilekçesi, ders içerikleri, öğrenci imzası veya danışman imzası eksik olan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvurularınızı mail yoluyla yapabilirsiniz. Hazırlanan 3 belgeyi tek bir “pdf” dosyasında birleştirerek bilmuh@atauni.edu.tr adresine mail olarak atınız. Bölüm sekreterliğine elden dilekçe vermenize gerek yoktur. Bütün işlemler mail yoluyla yapılabilir. Mailde konu başlığı olarak “Yaz Okulu İntibak Dilekçesi” yazmayı unutmayınız. “pdf” dosyasını örnekte verildiği gibi isimlendiriniz. (Ercan_Dogan_050100329)

Yapılan değerlendirme sonuçları belli aralıklarla (genelde haftalık) olarak fakültemizin web sayfasından duyurulmaktadır. Dilekçenizin üstünden 15 gün geçmesine rağmen değerlendirmeniz yapılmamış ise bilmuh@atauni.edu.tr adresine durumunuzu anlatan bir mail yazınız.

Dikkat edilecek noktalar:

·       Online olarak yaz okulu yapacak olan üniversitelerden ders alınamaz.

·       Dilekçeler doldurulurken derslerin kredi/AKTS bilgileri ve ders kodunun mutlaka olması gerekmektedir.

·       Fakültemizde açılan dersler başka üniversitelerden alınamayacaktır.

·       Toplamda alınan dersler 13 kredi / 20 AKTS’yi aşamaz.

·       Her farklı fakülte ve üniversiteden alınacak dersler için dilekçelerin ayrı ayrı hazırlanması gerekmektedir.

·       Diğer üniversitelerde yaz okulu yapmak isteyen öğrencilerimiz ilgili üniversitelerin ders kayıtları başlamadan önce dilekçelerini bölümümüze teslim etmeli ve ders kaydı yapmadan önce mutlaka fakülte web sayfasındaki duyuruları takip ederek derslerin uygunluğuna bakmalıdır.

·       Sadece danışman onayını alıp dilekçelerini bölüm sekreterliğine teslim etmeyen öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılır.

·       Dilekçe verip dersler için bölüm ve fakülteden uygun kararı almayan öğrencilerin dersleri başka üniversitelerde alınıp başarıyla tamamlansa bile geçersiz sayılır.

·       Bölüm seçmeli dersleri bölümümüz için ders ismi belirtmeden Seçmeli I-II-III ve IV şeklinde yazılmalıdır. Karşılığında diğer üniversitelerden alınacak derslerin ismi mutlaka yazılmalıdır. Seçmeli ders için yazacağınız dersler mutlaka Bilgisayar Mühendisliği bölümünde seçmeli ders olarak açılan (Müfredatınızdaki zorunlu dersleri seçmeli ders olarak yazamazsınız.) bir ders olmalıdır.

·       Yaz okulu yaparken staj yapmak isteyen öğrencilerimiz yaz okulunda ders saati 2 saat olan 2 ders veya ders saati 3 saat olan 1 ders alırken yaz okulu yapılan şehirde staj yapabilirler.

·       Öğrencilerin alacağı derslerin hepsi fakültemizde açılıyor ise bütün dersler fakültemizden alınmalıdır. Fakat örneğin; öğrenci 3 ders alacaksa 2 ders fakültemizde 1 ders başka üniversitede açılmış ise 3 dersin birlikte açıldığı başka bir üniversiteden 3 dersin tamamını alabilir.