Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı

Tarihçe

Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi bünyesinde 1989 yılında kurulmuştur. 1991 yılında ise eğitim ve öğretime başlamıştır. 1997 yılına kadar bölüm düzeyinde olan Felsefe Grubu Öğretmenliği programı YÖK’ün 1997 yılındaki eğitim fakülteleri ile ilgili yeni yapılandırmasının bir sonucu olarak Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi bölümüne bağlı bir anabilim dalı olmuştur. Aynı zamanda öğretim yılı 5 yıla çıkmıştır. YÖK tarafından 2013 yılında ise Anabilim Dalı 4 yıllık bir lisans programına dönüştürülmüştür. 2016 yılından itibaren de bölüm adı Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi olarak adlandırılırken anabilim dalı ise Felsefe Grubu Eğitimi olarak devam etmiştir. İlk mezunlarını 1994-1995 eğitim öğretim yılında vermiştir. Halen Anabilim Dalı düzeyinde 2 Profesör 1 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi  olmak üzere 5 öğretim elemanı ile eğitim öğretimini sürdürmektedir.

Felsefe Grubu Öğretmenliği Lisans Programı dört yıllık lisans eğitimini kapsamakta olup bu program çerçevesinde eğitimini tamamlayan öğretmen adayları Felsefe Grubu Öğretmeni olarak mezun olmaktadır. Mezun olan öğretmenler Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel eğitim kurumlarında Felsefe Grubu Öğretmeni olarak çalışabilmektedir. Lisans Diplomasında Felsefe Grubu Öğretmeni yazmaktadır.