İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı

Anabilim Dalımız Hakkında

Anabilim Dalımız, Eğitim Fakültesi bünyesinde 30 yılı aşkın bir süredir aktif bir şekilde çalışan bir anabilim dalı olarak; lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim vermekte ve İngilizce Eğitimi alanında başarılı öğretmen ve bilim insanları yetiştirmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

Anabilim Dalımızda İngiliz Dili Eğitimi alanında lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunulmaktadır. Alandaki son gelişmeler dikkate alınarak, öğrencilerin ilk, orta ve yükseköğretim kurumlarında tam nitelikli İngilizce öğretmeni olabilmeleri için İngiliz dili, metodoloji, eğitim bilimleri ve dilbilim alanlarında sağlam bir temel oluşturulmaktadır.

İngiliz Dili Eğitimi yüksek lisans ve doktora programları temel teorik ve metodolojik konuları ortaya koyar ve öğrencilere alanın teorik ve uygulamalı yönlerinde sağlam bir temel sağlar. Her iki program da dil eğitimi ve öğrenimindeki güncel konulara ve dil öğretmenlerinin mesleki gelişimine odaklanmaktadır. İngiliz Dili Eğitimi mezunlarımız, eğitim kurumlarında müfredat uzmanı, program yöneticisi ve test uzmanı olarak çalışabilirler. Ayrıca, mezunlarımız ilkokul, ortaokul, liseler, üniversitelerin hazırlık okullarında İngilizce öğretim görevlisi ve üniversitelerin İngilizce bölümlerinde araştırma görevlisi olarak çalışabilirler.

Akademik kadromuz, dil eğitimi, dilbilim ve edebiyat alanlarındaki araştırmalarda yoğun bir şekilde yer almaktadır. Ulusal ve uluslararası konferanslarda düzenli olarak bildiriler sunmakta ve araştırma bulgularını Türkiye’de ve yurtdışındaki dergilerde yayınlamaktadırlar.

Anabilim Dalımız mezunları ilköğretimden yükseköğretime kadar her seviyede ders vermektedirler. Önemli sayıda mezunumuz, devlet ve özel üniversitelerin yoğun dil programlarında (“hazırlık okulları”) ders vermekteler, yönetici ve öğretmen eğitmeni olarak görev yapmalarının yanı sıra materyal hazırlama ve test etme alanlarında çalışmaktadırlar. Ayrıca, çok sayıda mezunumuz yüksek lisans ve doktora yapmaya devam etmişler ve içlerinden bazıları bu çalışmalarının sonucunda bölümümüz kadrosunda yer almışlardır.

Kadromuzda halihazırda 1 Profesör, 4 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 3 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.İngilizce