Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

Tarihçe

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, 1957 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi’nin 23 fakültesinden biri olarak 1 Şubat 2010 tarih ve 2010-103nolu Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile kurulmuş ve 27.02.2010 tarihli Resmi Gazetede kuruluş kararnamesi yayınlanmıştır. Fakülte kurulduğu yıl Ziraat Fakültesi bünyesinde eğitim – öğretim faaliyetine devam eden Peyzaj Mimarlığı Bölümünü bünyesine katmıştır. 2011 yılı içerisinde akademik personel ve öğrencilerin Fakülteye aktarım işlemleri tamamlanmış ve resmi olarak akademik ve idari faaliyetlerine başlamıştır.

Fakülte bünyesinde 2012 yılında Şehir ve Bölge Planlama, 2013 yılında Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri açılmıştır. Akademik personel ve fiziki altyapısı oluşturulan Şehir ve Bölge Planlama ve Mimarlık bölümleri sırasıyla 2012 ve 2013 yıllarında öğrencilerini almaya başlamıştır. Fakültede 2022 yılı Ocak ayı itibariyle Peyzaj Mimarlığı Bölümü, lisans, yüksek lisans ve doktora; Şehir ve Bölge Planlama Bölümü lisans ve yüksek lisans (interdisipliner), Mimarlık Bölümü lisans ve yüksek lisans ve İç Mimarlık Bölümü lisans eğitimi vermektedir. Fakülte 2017 yılı Ekim ayından itibaren eğitim – öğretim faaliyetlerini batı yerleşkesi içerisindeki yeni binasında sürdürmektedir.