Psikoloji

“10 Mayıs Psikologlar Günü” Toplumsal Duyarlılık Projesi Etkinliği Gerçekleştirildi

10 mayıs 2022 tarihinde Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Dr. Öğr. Üyesi Derya GÜRCAN YILDIRIM danışmanlığında “10 Mayıs Psikologlar Günü” isimli toplumsal duyarlılık projesi gerçekleştirilmiştir. Projenin araştırmacıları Psikoloji bölümü 2. sınıf öğrencilerinden Yakup Ağırman yürütücülüğünde gerçekleşmiştir ve  Abdullah Demir, Abdullah Demirbağ, Aleyna Yılmaz, Dilara Mat, Elvin Erdoğdu, Emirhan Eken, Furkan Utku Güneş, Kader Kırmaç, Mehmet Akif Özgürer, Muhammed Emin Aksu, Sümeyye Orakçı projede araştırmacı olarak yer almıştır. Proje, psikoloji bilimi ve psikologlukla ilgili önyargı ve bilgi eksikliklerini gidermeyi amaçlamıştır ve bu kapsamda psikolojinin farklı alanlarında çalışan psikologlar davet edilmiş ve alanlarıyla ilgili bilgi alınmıştır. Proje Türk Psikologlar Derneği başkanı Prof. Dr. Cem Şafak ÇUKUR’un çevrimiçi katılımıyla başlamış, Psikolog Serpil YILDIZ ÇOKSAN, Psikolog Ayça GÜZEY, Psikolog Nuray TEKİN, Psikolog Ruken AYGAZ ve Psikolog Ali YILDIZ’ın konuşmalarıyla devam etmiştir. Proje kapsamında ayrıca 10 mayıs Psikologlar günü de kutlanmıştır ve öğrenciler çeşitli sunumlar gerçekleştirmiştir.