Psikoloji

“Engel Olma Farkında Ol” Toplumsal Duyarlılık Projesi Etkinliği

Dr. Öğr. Üyesi Derya GÜRCAN YILDIRIM danışmanlığında bölümümüz öğrencilerinden Aybüke Sağıroğlu, Zeliha Hıdıroğlu ve Ömer Faruk Binici “engel olma farkında ol” isimli projelerini Olimpiyat Parkında gerçekleştirmişlerdir. Projenin amacı özel gereksinimli bireylere dair toplumsal farkındalığın artırılmasıdır. Bu maksatla özel gereksinimli bireyler Olimpiyat Parkı içerisinde bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait Sosyal tesislerde garsonluk faaliyetini gerçekleştirerek istenildiği zaman her türlü engelin aşılabileceğini göstermiştir. Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin proje için verdiği bütçe sayesinde garsonluk faaliyeti esnasında kullanılmak üzere bu bireylerimize tişört ve şapkalar verilmiştir. Garsonluk faaliyetinin sonrasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Koordinasyon Merkezi’nin bahçesinde kurumun bünyesindeki diğer tüm özel gereksinimli bireylerimiz ile bir araya gelinmiştir. Kurumdaki tüm bireylerle birlikte kurumun bahçesinde çeşitli oyunlar oynanmış ve oyunlarda belli başarılar elde eden bireylerimize de şapka ve tişört hediyeleri verilmiştir. Gençlik merkezinden gelen müzikal ekibi ile şarkılar söylemiş üzerinde projenin sloganı olan pasta kesilmiş ve mini festival tadında bir program düzenlemiştir.