Siyer-i Nebi ve İslam Tarihi Anabilim Dalı

Misyon, Vizyon ve Temel Değerler

Siyer-i Nebî ve İslam Tarihi Ana Bilim dalı bünyesinde, ana bilim dalı hocalarımız tarafından Lisans eğitiminde, Siyer, İslam Tarihi I, İslam Tarihi II, İslam Medeniyeti Tarihi zorunlu dersler olarak verilirken, Kuran-Siyer İlişkisi ve Günümüz İslam Ülkeleri gibi dersler de seçmeli olarak verilmektedir.

Lisansüstü eğitimde ise Cahiliye Dönemi, Hz. Peygamber Dönemi, Raşit Halifeler Dönemi, Emeviler Dönemi, Abbasiler Dönemi, İslam Tarihinde Problemler, Arapça Tarihi Metinler, İslam Tarihinin Kaynakları, İslam’ın Yayılış Tarihi ve Tarih Felsefesini konu alan dersler, ana bilim dalı hocalarımız tarafından verilmektedir.

Siyer-i Nebî ve İslam Tarihi eğitimi Hz. Peygamber’in hayatının ve ahlakının anlaşılması başta olmak üzere İslam kültürü ve medeniyetinin anlaşılmasında ve bugünün dünyasına ışık tutmada önemli bir misyon üstlenmektedir. 52 yıllık bir geçmişe uzanan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde yer alan Ana Bilim dalımız bu misyonu tüm boyutlarıyla yerine getirmeye çalışmaktadır.