Sosyoloji

Kamuda Sosyolog İstihdamı Konferansı Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ve Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafından, 09.12.2021 tarihinde Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda “Kamuda Sosyolog İstihdamı” başlıklı konferans gerçekleştirildi.  Moderatörlüğünü Sosyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuray Karaca’nın yaptığı konferansta, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum İl Müdürü Cemil İlbaş, Erzurum Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ofluoğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sosyoloğu Ali Çelik kamudaki sosyolog istihdamına ilişkin konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Yoğun katılımın olduğu konferansın açılış konuşmasında Prof. Dr. Nuray Karaca, sosyoloji bölümü mezunlarının alana yönelik istihdam edilme noktasında büyük sıkıntılar yaşadığını ve kamu kuruluşlarının sosyolog istihdamına daha çok önem vermesi gerektiğini ifade etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum İl Müdürü Cemil İlbaş, bakanlık bünyesinde birçok hizmet biriminin olduğunu ve bu birimlerde sosyolog istihdamının son derece önemli olduğunu vurguladı. Erzurum Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ofluoğlu, suçluların rehabilitasyonu ve topluma geri kazandırılması noktasında sosyologlara çok önemli görevler düştüğünü belirtti ve Adalet Bakanlığı’nın sosyolog istihdamının artırılmasına yönelik çeşitli girişimlerinin olduğunu aktardı. Konferansın son konuşmacısı olarak söz alan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sosyoloğu Ali Çelik ise, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğe yönelik olarak yoğun faaliyetler yürüttüğünü, bu faaliyetlerin daha sağlıklı ve etkili sürdürülebilmesi adına sosyologların belediyelerde daha çok görünür olması gerekliliğini ifade etti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin günümüzde geçmişe oranla daha çok sosyolog istihdam ettiğini aktaran Çelik, yalnızca merkez belediyelerin değil ilçe belediyelerinin de sosyolog istihdamına ağırlık vermesi gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık olarak iki saat süren konferans, soru-cevap bölümü ve teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi. Konferans sonrasında Prof. Dr. Nuray Karaca tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.