Sosyoloji

“Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri II” Dersini Alan Öğrencilerin Dikkatine !

Duyuru belgesine ulaşmak için tıklayınız.

Sosyoloji Bölümü (eski müfredat) Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri II dersi örgün öğretim, ikinci öğretim ve SOSBHP103 kodlu bilimsel hazırlık programı dersi olarak 14 Mart 2022 tarihi itibari ile artık yüz yüze yürütülecektir. Ders saati programda yer aldığı gibidir, bilimsel hazırlık öğrencileri öğle aralarında gelebilecekleri gibi örgün ya da ikinci öğretim derslerine de katılabilirler. Üç haftalık literatür tekrarı ve bir haftalık konu seçim süreci boyunca online olarak etkileşime geçen hiçbir öğrenci olmamıştır. Dolayısıyla bu duyurunun gereği hasıl olmuştur. Derste uygulama yapılmaktadır. Sınıf mevcutlarının az olması sebebiyle yapılacak çalışmaların bireysel ve özgün (ilk defa, önceki yıllardan kopya olmayan) olmaları beklenmektedir. Ders ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilendirmeye ve sürelere dikkat etmeniz gerekmektedir. Ders uygulama ile yürütüldüğünden fiziki sınav yapılmayacak ödevlerde istenilen içerikler ve dönem
sonunda ise teslim edilecek olan araştırma raporu notlandırılacaktır.

* Konu seçimini DBS’de 7-13 Mart haftası içeriğinde yer alan forma göre ileteceksiniz. Ayrıca, konuyu kendi başınıza değil dersin hocası ile iletişime geçerek seçeceksiniz. Ben seçtim oldu şeklinde yaklaşan öğrencilerin konuları kabul edilmeyecek ve teslim edeceği diğer ödevler geçersiz sayılacaktır.

Not: 3 Nisan 2022 tarihi sonrasında konu seçimi için kurulacak iletişimler yüz yüze gerçekleştirilmelidir. Teslim tarihini aşan her bir aşama için puan 0 (sıfır) kabul edilecektir.

** Teslim edilen raporlar için intihal taraması yapılacaktır. İntihal Oranı (%) Değerlendirme; 0-25 Sorun yok, tam not (100 puan) üzerinden değerlendirme. 25-50 Sorunlu, %60 (60 puan) üzerinden değerlendirme. 51-100 Değerlendirilmez, (0 puan).

Dr. Öğretim Üyesi Sait GÜLSOY